.

19 July 2008

Setelah 100 hari berlalu.

Waktu yang ditunggu oleh orang yang menunggunya telah pun berlalu hampir seminggu lebih, itu lah suatu realiti kepada Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat, Persoalan ini terlintas untuk saya berikan sedikit ulasan dalam perjalanan balik dari Ipoh.
Membetulkan kerosakan yang telah berlaku sejak 50 tahun yang lepas bukan perkara mudah , apa lagi sangat tidak adil sekiranya kami dipaksa membetulkannya dalam tempoh sesingkat itu.

Jam hampir 12.00 malam, alhamdulillah hari ini saya selesai mengikuti dua agenda penting di Ipoh. sebelah pagi hingga sebelum Jumaat majlis serah watikah dan angka sumpah ahli-ahli Bandaraya Ipoh, Perbandaran dan majlis daerah. sebelah petang hingga baru selesai tadi mesyuarat badan Perhubungan PAS.


Lebih canggih dari biasa, ulasan ini dengan menggunakn broadband celcom yang didaftar siang tadi, harganya sekitar 800 namun faedahnya berbaloi untuk blog ini. Kelajuannya 3.5 G, signal cuma terputus masa masuk trowong tadi. Tidak tidurlah saya seperti biasanya. Itulah hajat saya beli pakej ini untuk memastikan blog cina islam sentiasa di update dimana saja selagi ada masa dan signal celcom berkelip.
Sebetulnya program hari ini adalah sebahagian bukti betapa Kerajaan yang disebut oleh banyak pihak sebagai "goverment for all" adalah jawapan kepada tohmahan dan tuduhan tidak berasas ianya semakin lemah , apa lagi bercelaru. Kami semakin kuat dengan izin Allah jua, langkah diatur demi mempertahan negeri Pakatan Rakyat ini.
Pemuda negeri lain yang hadir bermesyuarat persiapan muktamar, antaranya memberi komen mudah dengan kalimat kurang menyenangkan semasa kami sidang DUN yang lepas.

Mudah saya menjawab, apa pun bercakap lebih mudah dari berbuat. Lidah memang tidak bertulang, kalau ada tulangpun memanglah itu sifatnya mungkin.

Realiti ini lah yang kami lalui 100 hari yang lepas, realiti kepada saya sebagai ADUN dan Pengerusi BBC adalah suatu amanah berat yang dilaksanakan semampu mungkin dengan tenaga dan fikiran yang ada, alhamdulillah dengan izin Allah, pematauan PAS Kawasan, Negeri , teman seperjuangan semuanya menghasilkan 100 hari untuk semuanya menilai.

Segala kelemahan akan cuba diperbaiki dengan fikran yang terbuka dan matang. Mudah-mudahan hari-hari yang mendatang adalah peluang yang masih ada untuk semuanya bergembeling tenaga .

0 ulasan:

Post a comment

PROGRAM ADUN UNTUK DISEMBER 2010 DI DUN TITI SERONG

under development -

PROGRAM ZIARAH DAN IMARAH MASJID DAN SURAU Selasa 5.45 pagi Subuh / Tazkirah Masjid Pt.Mat Alam 9.00 pagi Ipoh 7.10 mlm Maghrib / Tazkirah Surau Jalan Terusan 8.15 mlm Isyak / Tazkirah Surau Haji.Shamsuddin P.T.N Dalam
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger